Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Verna Bützow
Siuntio
+358 40 8392044
verna.butzow(at)hotmail.com
Muistoissamme

Vanisha Quiang Shi Gangkar "Vanttu" 28.10.2017 - 19.3.2018

vanttu.jpg

Vanttu oli meille hetken aikaa unelmien täyttymys: Slovakiasta tuotu, uskomattoman reipas ja avoin pentu, joka otti heti pienen tyttäremme suojatikseen. Vanttu oli Meten lähettyvillä äärimmäisen varovainen ja vartioi tytön unta aina sängyn vieressä.

Valitettavasti Vanttu sairastui hyvin varhain. Sen raajojen nivelet tulehtuivat toistuvasti, ja hoidosta huolimatta oireet pahenivat kerta kerralta. Viimeisellä kerralla oireet olivat niin pahat, ettei Vanttu pystynyt varaamaan yhdellekään jalalle mittavasta lääkityksestä huolimatta. 

Tuli aika päästää maailman kultaisin, suloisin ja urhein Vanttu pois tuskistaan. Sitä ei voitu enää auttaa enempää. Lääkäri totesi, ettei ole koskaan nähnyt pennulla yhtä kokonaisvaltaista kiputilaa, mutta silti Vanttu yritti heiluttaa häntäänsä ihan loppuun saakka. 

Vanttu jätti jälkeensä lyhyenkin visiittinsä jälkeen aivan ammottavan aukon. Toista vastaavaa saa varmasti odotella pitkään.

Tuntui aivan sanoin kuvaamattoman hirveältä kantaa 4-kuinen pentu lopetettavaksi, mutta vielä hirveämpää oli seurata sen pennun kärsimystä, kun jalat olivat kuin tulessa.

Avauksessa löytyi kroonistunut HOD. Luissa oli mikromurtumia ja krooninen märkäinen tulehdus.

saga3.jpg

Rakas rautarouvamme Saga on poissa. Saga eli pitkän ja terveen elämän, ja loppuun asti se oli elämää täynnä. Kuolema kuitenkin korjaa vahvimmatkin aikanaan, ja pahanlaatuinen maitorauhaskasvain ei antanut armoa. Päätimme suoda korvaamattomalle ystävälle arvokkaan lopun, ja Saga lähti vahvana ja kauniina, ennen kipuja ja kurjuutta. Viimeiset päivät vietettiin pelloilla ja metsässä viilettäen, herkutellen ja nautiskellen.

Saga oli tavattoman viisas koira, joskin hieman oikukas toisinaan. Se oli enimmäkseen kohtelias ja sopeutuvainen, mutta sen aitoa arvostusta oli vaikea ansaita. Saga oli upea ja arvokas johtaja, jonka poismeno oli laumalle kova paikka.

Saga oli synnynnäinen tähti, kaunis ja karismaattinen. Se rakasti esiintymistä ja osasi aina näyttää parhaat puolensa näyttelyissä, huomion keskipisteenä. Unohtumattomia tähtihetkiä kertyi vuosien varrella useita. Sagan kanssa oli aina ilo esiintyä, ja se jaksoi loistaa viimeiseen koitokseensa, Maailman Voittaja -näyttelyyn saakka. 

Lepää rauhassa Saga, kiitos kaikesta rakas ystävä. Taivaassa kaivattiin jo kuria ja järjestystä. Oli ilo ja kunnia olla se oikea koti sinulle. 

FI & BY MVA Quiang Shi Aurum "Auri" 30.11.2008-23.2.2014

auri_muistokirjoitukseen.jpg

Auri menehtyi sisäiseen verenvuotoon tiineyden loppumetreillä, kyydissään kymmenen pentua. Auri oli koko ikänsä terve kuin pukki, ja viimeiseen päivään saakka kaikki oli kunnossa. Loppu tuli yllättäen, aivan liian varhain ja täysin väärään aikaan. Kuolinsyyksi paljastui aggressiivinen vatsahaava, jonka syytä voimme vain arvailla. Ruumiinavauksen löydösten perusteella todennäköisin aiheuttaja on reaktio matolääkkeeseen, joka on tiettävästi koitunut monen muunkin koiran kohtaloksi, ja moni muu on sairastunut vakavasti. Valitettavasti tätä ei voida jälkikäteen selvittää, ja tämä jää lopullisesti mysteeriksi. Aurin kuolema jätti jälkeensä lukemattomia kysymyksiä ja pohjattoman ikävän.

Auri oli laumanjohtaja, isäntäväelle uskollinen ja ihana, lahjomaton vahti ja vartija. Se ei ollut kaikkien kaveri, mutta meille sitäkin rakkaampi. Auri oli monin tavoin poikkeuksellinen tiibetinmastiffi, eikä toista samanlaista tule varmasti ikinä vastaan.

Aurille kiitos näistä vuosista, joita oli aivan liian vähän, mutta antoivat sitäkin enemmän. Kaunista matkaa Taon luokse, pitäkää yhdessä huolta pienistä.

Mei Dan Jupiter "Tao" 09.03.1999-20.04.2011

taon_synttarit_ym_029.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakkaista rakkain Tao siirtyi ajasta ikuisuuteen aamuyöllä 20.04.2011. Tao eli pitkän ja ihailtavan terveen elämän, ja vasta viimeisenä päivänä vanhuus vei voiton. Vanha sydän oli pettämässä, joten annettiin rakkaan ystävän mennä.

Tao oli ensimmäinen tiibetinmastiffini ja opetti minulle valtavan paljon. Se oli hyvin vahva persoona, joka kelpuutti ystävikseen harvat ja valitut. Tao teki kaikkiin lähtemättömän vaikutuksen, eikä häviä muistoistamme ikinä. Suru ja kaipaus on pohjaton, mutta jonain päivänä kauniit muistot auttavat meitä jaksamaan.

 

Kiitos kaikista näistä vuosista ja kauniista hetkistä jotka saimme kanssasi viettää. Rauhallista matkaa tuonpuoleiseen.

taon_muistolle.jpg