Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Verna Bützow
Siuntio
+358 40 8392044
verna.butzow(at)hotmail.com
Tiibetinmastiffin pentuja

Saiman pennut syntyivät 11.1.2019. Yksi pikkupoika menetettiin, mutta vahvasti voimissaan ovat loput 3 urosta ja 5 narttua. Narttupentuja vielä omaa kotia vailla!


Saima on kompaktin kokoinen narttu Skånesta. Se on kokoisekseen hyvin voimakas ja uskomattoman ketterä. Saimalla on vahtiviettiä varsin kiitettävästi ja omalla reviirillään se haukkuu tulijat raivokkaasti, kunnes ne kuitataan tervetulleiksi. Hyväksymämme vieraat se ottaa aina ilolla vastaan. Se rakastaa etenkin lapsia ja miehiä, ja toisinaan se joutuukin melkoisen tunnekuohun valtaan. Saiman kanssa on mukava käydä näyttelyissä, kaupungilla, kylässä ja jopa eläinlääkärillä, koska se suhtautuu ihmisiin aina yhtä avoimesti.
Saima on myös hyvin leikkisä, mutta vieraiden narttujen kanssa vaatii hieman aikaa tutustuakseen ensin.

Saimalla on terveet silmät, 0-polvet, 0-kyynärät, 0-selkä kaikilta osin, sekä D/C-lonkat. Kilpirauhanen on ok.

Lonkat on kuvattu kahdesti ja käsitelty myös Pohjoismaisen Kennelunionin paneelissa melko järjettömältä tuntuvan lausunnon vuoksi. Uusintakuvauksella halusimme varmistua ennen kaikkea siitä, ettei lonkkiin ole muodostunut nivelrikkoa. Siitä ei onneksi ole merkkiäkään. Maljat ovat matalat, mutta lonkat ovat tiiviisti paikoillaan ja ne ovat symmetriset. Edellisellä kuvauskerralla havaittu pieni löysyys toisessa lonkassa oli myös korjaantunut, joten odotimme lausunnonkin paranevan, mutta toisin kävi. Oman lääkärimme mukaan ne ovat kuitenkin täysin kelvolliset ja toimivat pelit, eivätkä millään muotoa este jalostuskäytölle. Sulholta edellytettiin kuitenkin täysin moitteettomia lonkkia.

Saimalle tehtiin kaksoisastutus. Tulokset saimme tällä kertaa ilahduttavan nopeasti. Kaikkien pentujen isä on Tamlin.

Tältä yhdistelmältä odotan toimivaa ja tervettä rakennetta, rodunomaista ulkomuotoa ilman liioiteltuja piirteitä sekä tietysti rodunomaista luonnetta. 

Saima on sulhaseensa verrattuna hyvin avoin ja tuttavallinen (omistajan läsnäollessa), kun taas Tamlin on välinpitämättömämpi vieraita kohtaan. Molemmat hoitavat kuitenkin vahtihommansa moitteetta, ihan niin kuin kuuluukin.

IMG_1533.JPG

saima_sivuille.jpg

IMG_2522.JPG

IMG_2532.JPG