Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Verna Bützow
Siuntio
+358 40 8392044
verna.butzow(at)hotmail.com
Tiibetinmastiffin pentuja

Kaudelle 2018-2019 suunnitteilla pentuja FI MVA Kyang La's Sammai La´lle.

*Saima on astutettu ja tiineeksi todettu!*


Saima on kompaktin kokoinen narttu Skånesta. Se on kokoisekseen hyvin voimakas ja uskomattoman ketterä. Saimalla on vahtiviettiä varsin kiitettävästi ja omalla reviirillään se haukkuu tulijat raivokkaasti, kunnes ne kuitataan tervetulleiksi. Hyväksymämme vieraat se ottaa aina ilolla vastaan. Se rakastaa etenkin lapsia ja miehiä, ja toisinaan se joutuukin melkoisen tunnekuohun valtaan. Saiman kanssa on mukava käydä näyttelyissä, kaupungilla, kylässä ja jopa eläinlääkärillä, koska se suhtautuu ihmisiin aina yhtä avoimesti.
Saima on myös hyvin leikkisä, mutta vieraiden narttujen kanssa vaatii hieman aikaa tutustuakseen ensin.

Saimalla on terveet silmät, 0-polvet, 0-kyynärät, 0-selkä kaikilta osin, sekä D/C-lonkat. Kilpirauhanen on ok.

Lonkat on kuvattu kahdesti ja käsitelty myös Pohjoismaisen Kennelunionin paneelissa melko järjettömältä tuntuvan lausunnon vuoksi. Uusintakuvauksella halusimme varmistua ennen kaikkea siitä, ettei lonkkiin ole muodostunut nivelrikkoa. Siitä ei onneksi ole merkkiäkään. Maljat ovat matalat, mutta lonkat ovat tiiviisti paikoillaan ja ne ovat symmetriset. Edellisellä kuvauskerralla havaittu pieni löysyys toisessa lonkassa oli myös korjaantunut, joten odotimme lausunnonkin paranevan, mutta toisin kävi. Oman lääkärimme mukaan ne ovat kuitenkin täysin kelvolliset ja toimivat pelit, eivätkä millään muotoa este jalostuskäytölle. Sulholta edellytettiin kuitenkin täysin moitteettomia lonkkia.

Saima pääsikin tällä kertaa tuplatreffeille: ensin Sahasya Akash Yogi "Maxin" kanssa, ja sitten vielä Tamlin "Tamun" kanssa.

Molemmilla pojilla on A/A-lonkat ja 0/0-kyynärät. Maxilla on myös selkä tutkittu tuloksin LTV0, VA0. Kilpirauannen TGA-NEG. Maxilla lievä distichiasis, eli jokunen vääräasentoinen ripsi. Tamulla silmät ok.

Pentujen odotetaan syntyvän tammikuun alkupuolella. Pennuille tehdään polveutumismääritys kolmen viikon iässä, jotta isyys voidaan selvittää ennen luovutusikää.

Tältä yhdistelmältä/näiltä yhdistelmiltä odotan toimivaa ja tervettä rakennetta, rodunomaista ulkomuotoa ilman liioiteltuja piirteitä sekä tietysti rodunomaista luonnetta. 

Saima on sulhasiin verrattuna hyvin avoin ja tuttavallinen (omistajan läsnäollessa), kun taas pojat ovat välinpitämättömämpiä vieraita kohtaan. Kaikki hoitavat kuitenkin vahtihommansa moitteetta, ihan niin kuin kuuluukin.

Kuvia sulhoista luvassa myöhemmin! Kuvat sivun alalaidassa eivät ole ajankohtaisia, mutta en ole vielä toistaiseksi saanut niitä poistettua. Pahoitteluni!

IMG_1533.JPG

saima_sivuille.jpg

eppu.jpg

eppu3.jpgeppu2.jpg