Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Verna Bützow
Siuntio
+358 40 8392044
verna.butzow(at)hotmail.com
Tiibetinmastiffin pentuja

Kaudelle 2018-2019 suunnitteilla pentuja yhdistelmästä Kyang La's Sammai La ja PMV-12 & DKV-12 & DKJV-12 Tejakes Bootes.


Saima on kompaktin kokoinen narttu Skånesta. Se on kokoisekseen hyvin voimakas ja uskomattoman ketterä. Saimalla on vahtiviettiä varsin kiitettävästi, ja omalla reviirillään se haukkuu tulijat raivokkaasti, kunnes ne kuitataan tervetulleiksi. Hyväksymämme vieraat se ottaa aina ilolla vastaan. Se rakastaa etenkin lapsia ja miehiä, ja toisinaan se joutuukin melkoisen tunnekuohun valtaan. Saiman kanssa on mukava käydä näyttelyissä, kaupungilla, kylässä ja jopa eläinlääkärillä, koska se suhtautuu ihmisiin aina yhtä avoimesti.
Saima on myös hyvin leikkisä, mutta vieraiden narttujen kanssa vaatii hieman aikaa tutustuakseen ensin.

Saimalla on terveet silmät, 0-polvet, 0-kyynärät, 0-selkä kaikilta osin, sekä C/D-lonkat. Lonkat on kuvattu kahdesti ja käsitelty myös Pohjoismaisen Kennelunionin paneelissa melko järjettömältä tuntuvan lausunnon vuoksi. Uusintakuvauksella halusimme varmistua ennen kaikkea siitä, ettei lonkkiin ole muodostunut nivelrikkoa. Siitä ei onneksi ole merkkiäkään. Maljat ovat matalat, mutta lonkat ovat tiiviisti paikoillaan ja ne ovat symmetriset. Edellisellä kuvauskerralla havaittu pieni löysyys toisessa lonkassa oli myös korjaantunut, joten odotimme lausunnonkin paranevan, mutta toisin kävi. Oman lääkärimme mukaan ne ovat kuitenkin täysin kelvolliset ja toimivat pelit, eivätkä millään muotoa este jalostuskäytölle. Sulhoksi on kuitenkin luonnollisesti valittu lonkiltaankin täysin priima yksilö.

Eppu on hyvin itsenäinen tiibetinmastiffi ja pärjäisi omasta mielestään varmaan ilman ihmisiäkin mainiosti. Melko tiukka vahti kotona ja välinpitämätön vieraita ihmisiä kohtaan, kun on pois omalta tontiltaan. Omalle väelle on mukava ja luotettava perheenjäsen. Eppu jakaa tarhansa toisen tiibetinmastiffiuroksen kanssa ja kanalauman kanssa, ja Eppu onkin tehokkaasti pitänyt kanahaukat poissa kanojensa kimpusta.

Epulla on A-lonkat, 0-kyynärät, 0-polvet ja silmissä lievä distichiasis (ylimääräinen vääräasentoinen ripsi). Eppu on ollut koko ikänsä hyvin terve, vähän kasvukipuja oli pentuna sekä junnuikäisenä yksi korvatulehdus, muuten on käynyt vain rokotuksilla.

Tältä pentueelta odotan ennen kaikkea rodunomaista ja tasaista luonnetta sekä toimivaa tervettä rakennetta. Kummassakaan koirassa ei ole mitään liioiteltuja piirteitä. Sukutauluissa yhdistyvät varsin monipuoliset linjat eri puolilta maailmaa.

Vanhempiin saa mielellään tulla tutustumaan. Saima on tavattavissa meillä Siuntiossa, ja Eppu kotonaan Ruskossa.

IMG_1533.JPG

saima_sivuille.jpg

eppu.jpg

eppu3.jpgeppu2.jpg