Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Verna Bützow
Siuntio
+358 40 8392044
verna.butzow(at)hotmail.com
Meistä

Asun Siuntiossa aviomieheni Laurin, tyttäreni Meten ja viisihenkisen koiralaumani kanssa. Osan aikaa meillä on seuranamme myös Laurin tytär Enni. Tiibetinmastiffeja meillä on tällä hetkellä kolme ja schipperkejä kaksi. Yhteisomistuksessa vanhempieni kanssa on  kaksi schipperkeurosta. Sijoitettuna omiin koteihinsa on lisäksi kolme schipperkenarttua ja yksi tiibetinmastiffinarttu. Siskoni luona asuu lisäksi yhteinen lyhytkarvainen kääpiömäyräkoiramme.           

Koirat ovat perheenjäseniä, jotka asuvat kanssamme pääosin sisätiloissa. Töissä ollessamme tiibetinmastiffit viettävät aikansa tarhassa, mikä sopii niille parhaiten. Isäntäväen tullessa kotiin tiibetinmastiffitkin tulevat mielellään sisätiloihin laumansa pariin. Pennut kasvavat meillä niin ikään perheen parissa, ja tottuvat täten lapsiperheen arkeen kaikkine elementteineen.

Quiang Shi [kiang shii] tarkoittaa suurta soturia, ja tiibetinmastiffia se kuvaakin erinomaisesti. Näiden soturien ohella kasvatan myös schipperkejä, ja niitä nimi kuvaa lähinnä kuvainnollisesti. Pieni koira, jolla suurensuuri ego.

Tavoitteeni on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia koiria, rodunomaisesta ulkomuodosta tinkimättä. Koiran kuin koiran kuuluu mielestäni soveltua käyttötarkoitukseensa niin fyysisiltä kuin psyykkisiltä ominaisuuksiltaan. Toivon kasvateistani ennen kaikkea pitkäikäisiä perheenjäseniä, mutta myös rodunomaisia jalostuskoiria.

Mielestäni hyvä kasvattaja on kasvattiensa omistajien tukena alusta loppuun saakka, ja auttaa ja ohjaa aina tarvittaessa. Kasvattieni hyvinvointi on minulle sydämen asia, ja osallistun mielelläni parhaani mukaan. 

Olen aikaisemmin toiminut Suomen Tiibetinmastiffit Ry:ssä hallituksen ja jalostustoimikunnan jäsenenä sekä päätoimittajana ja puheenjohtajana. Suomen schipperkekerhossa olen toiminut hallituksen jäsenenä ja jalostustoimikunnan puheenjohtajana. Nyt pidän ansaittua taukoa kaikesta yhdistystoiminnasta.

Kerron mielelläni lisää roduista ja omista koiristamme, ja koiriimme saa tulla tutustumaan ihan vain mielenkiinnostakin.


Pentu meiltä?

Vaikka suuri osa kasvateistani menee ihan tavallisiksi kotikoiriksi, toivon kasvatinomistajilta myös hieman aktiivisuutta ja vaivannäköä. Toivon että jokaisella kasvatilleni tehdään viralliset terveystutkimukset, jotka ovat luonnollisesti myös omistajien etu. Lisäksi toivon jokaiselle näyttelykelpoiselle kasvatille virallista tulosta ainakin yhdestä näyttelystä. Autan ja opetan oikein mielelläni. Tarvittaessa voin myös itse esittää kasvattini, kunhan ne vain pääsevät paikalle.
Jalostustarkastukset, luonnetestit ym. ovat myös oikein mukava lisä. Ne ovat myös tärkeää palautetta kasvatustyöstäni.

Haluan pitää yhteyttä ja kuulla kasvattieni kuulumisia niin hyvässä kuin pahassakin. Mahdolliset sairaudet ym. ovat minulle todella tärkeää tietoa.

Pyrin silloin tällöin järjestämään tapaamisia ja tapahtumia kasvattieni omistajille. 

Valitettavasti en enää uskalla myydä kasvattejani osamaksulla, vaan myyntihinnan on oltava kokonaan maksettu viimeistään luovutuksen yhteydessä.


img_4445.jpg