Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Verna Bützow
Siuntio
+358 40 8392044
verna.butzow(at)hotmail.com
Pentueet

1. tiibetinmastiffipentue:

30.11.2008 Saga synnytti aamuyöllä viisi pentua, neljä potraa poikaa ja yhden reippaan tytön. Pennut saivat nimikseen Quiang Shi Aurum, Argentum, Mercurium, Platinum ja Titanium.

Kaikki ovat olleet mukavia perhekoiria, mutta joillakin on hivenen liian varautunut luonne vieraita kohtaan.

Valitettavasti vain kolme viidestä eli veteraani-ikään asti. Auri kuoli tiineyden loppuvaiheessa matolääkkeen aiheuttamaan sisäiseen verenvuotoon, ja Mertsi lopetettiin allergioiden vuoksi.


2. tiibetinmastiffipentue:


14.1.2015 syntyivät Rillan ja Hadeksen 6 poikaa ja 3 tyttöä. Pennut nimettiin horoskooppien mukaan: Quiang Shi Aquarius, Leo, Taurus, Sagittarius, Aries, Scorpio, Gemini, Virgo ja Capricorn.

Tämä yhdistelmä tuotti todella kauniita ja ystävällisiä koiria. Monella on varsin voimakas taipumus rodulle tyypilliseen sisustamiseen, muuten ne ovat oikein helppoja perheenjäseniä. Suurimmalla osalla on oikein hieno rakennekin, parilla tosin minun makuuni turhan suorat takakulmaukset. Parilla on tasapurenta ja yhdellä harmillisesti alapurenta.
Yhdellä pennulla on synnynnäinen mikrophtalmia toisessa silmässä (pienisilmäisyys). Yhdellä on todettu haiman vajaatoiminta. 

Yksi nartuista lopetettiin 3-vuotiaana voimakkaan kipureaktion vuoksi, joka ilmeni täysin yllättävänä aggressiona lauman toista koiraa kohtaan.

1. schipperkepentue:

24.11.2011 syntyi Adan ja Niilan omatoimisesti toteutettu pentue, kolme poikaa. Pojat nimettiin muskettisoturien mukaan: Quiang Shi Aramis, Porthos ja Athos.

Yhdistelmä oli kyllä todella harkittu ja suunniteltu, mutta ajankohtaa koirat aikaistivat vuodella ihan itsekseen. 

Tähän pentueeseen syntyi sekä kivesvikainen että purentavikainen pentu. Muuten pojista kasvoi terveitä, upealuonteisia ja ulkomuodollisesti rodunomaisia kotikoiria. 

2. schipperkepentue:

25.10.2013 Adalle ja Hotille syntyi tyttökaksikko. Valittavast toinen menehtyi vuorokauden ikäisenä kehittymättömien keuhkojen ja suolistotulehduksen vuoksi. Toinen sen sijaan oli sitäkin vahvempi ja söi sen toisenkin edestä.

Pulska ainokainen sai ulkomuotonsa mukaan nimen Quiang Shi Sumo Baby. Siitä kasvoi kuitenkin oikein atleettinen kaunis narttu. Sumo on ollut kaikin puolin terve. Se on myös kuvattu kauttaaltaan ja terveeksi todettu.

3. schipperkepentue:

Adan kolmas ja viimeinen pentue syntyi 22.2.2015. Tähän pentueeseen syntyi töpö tyttö, töpö poika ja pitkähäntäinen poika. Ne nimettiin chililajikkeiden mukaan: Quiang Shi Cajun Belle, Pasilla Bajio ja Trinidad Scorpion.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lonkat B/C

Kyynärnivelet 0/0

Polvet 0/0

Silmät terveet

 

Quiang Shi Argentum "Rocky"

Rocky on luonteeltaan rauhallinen ja itsepäinen, oikea jääräpää. Rocky on ollut pennusta asti melko nirso, eivätkä herkut sitä paljoakaan kiinnosta. Näin ollen Rockyn aktivointi ja kouluttaminen on ollut aika ajoin melko työlästä, mutta hieno poika siitä on kasvanut! Rocky on käynyt muutamassa näyttelyssä vaihtelevalla menestyksellä.

Rauhallisuutensa vuoksi Rocky tulee hyvin toimeen sekä lasten että muiden koirien kanssa. Koirakavereina Rockylla on monen ikäisiä ja kokoisia koiria. Rockyn kanssa on käyty koirapuistossa paljon ihan pennusta asti, ja siellä se ottaa aina tehtäväkseen järjestyksenvalvonnan ja heikompien puolustamisen. Puistossa Rocky tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, mutta muuten se ei vieraista uroksista pidä.

Rockylla on melko voimakas hoitovietti ja se rakastaa pentuja. Sillä on reilun vuoden nuorempi "pikkuveli" Möda, jota se hoitaa ja kasvattaa oikein hyvin. Vaikka Rocky on vahti vailla vertaansa, on se siirtänyt vastuun vahtimishommista nuoremmalle. Näin se saa itse makoilla pihan viileimmässä paikassa toisen pitäessä vahtia portilla.

 

rocky9-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Lonkat B/B

Kyynärnivelet 0/0

Polvet 0/0

Silmät terveet

 

Quiang Shi Aurum "Auri"

Auri jäi kotiin äitiään ilahduttamaan, joten lisää Aurista "koiramme"-kohdasta. Auri on tiibetinmastiffiksi varsinainen sähköjänis, jolta virta ei lopu hevillä kesken. Auri on äitinsä tavoin harvinaisen miellyttämishaluinen, ja kapasiteettia sillä onkin vaikka mihin. Auri käy toisinaan agilityssa ja ratajuoksussa, mitkä ovat tiibetinmastiffille melko harvinaisia lajivalintoja. Agilityssa Auri on innokas, mutta toistaiseksi valitettavan kömpelö. Ratajuoksu sen sijaan sopii Aurille kuin nyrkki silmään. Näyttelyissäkin on käyty, mutta kärsivällisyys ei oikein tahdo riittä mallikkaaseen esiintymiseen.

Auri tulee kaikkien kanssa toimeen, mutta oma reviiri on tavattoman tärkeä. Omalle reviirille ei kukaan astu ilman isäntäväen hyväksyntää. Aurin kanssa on varsin turvallista lenkkeillä, sillä kukaan vastaantulija tai ohikulkija ei välty Aurin tarkalta syyniltä.

Auri on todella kiintynyt isäntäväkeensä, ja muut ihmiset eivät kiinnosta sitä juuri kiinnosta. Tutut ovat kivoja, mutta täysin vieraisiin Auri suhtautuu omalla reviirillä varauksella.

Aurille on suunnitteilla pennut talvelle 2011-2012.

Lonkat B/B

Kyynärnivelet 0/0

Polvet 0/0

Quiang Shi Mercurium "Mertsi"

Quiang Shi Titanium "Tito"

Schipperket:

24.11.2011 Ada synnytti ensimmäisen pentueensa, kolme potraa poikaa. Pentueen oli tarkoitus syntyä vasta vuotta myöhemmin, mutta koirat päättivät toisin ja toteuttivat hartaasti odotetun pentueensa oma-aloitteisesti Adan ollessa vain vuoden ikäinen. Keskeytyssuunnitelmasta luovuttiin perusteellisen harkinnan jälkeen, ja kaikki sujuikin mallikkaasti.

Quiang Shi Aramis

Quiang Shi Porthos

Quiang Shi Athos

25.10.2013 Ada synnytti toisen pentueensa, kaksi tyttöä. Synnytys sujui ongelmitta ja pennut näyttivät voivan hyvin, mutta seuraavana aamuna Ada tuli hädissään herättämään minut. Toinen tytöistä oli menehtynyt hetkeä aikaisemmin, ja avauksessa syyksi selvisi kehittymättömät keuhkot. Onneksi toinen tytöistä porskutti reippaana ja lellittynä ainokaisena ja sai varsin yltäkylläisen ulkomuotonsa vuoksi nimen Sumo Baby. Sumo elää nyt onnellista elämää sijoituskodissaan dobermannin kaverina ja riesana.

Quiang Shi Sumo Baby