Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Verna Bützow
Siuntio
+358 40 8392044
verna.butzow(at)hotmail.com
Koiramme

Tiibetinmastiffit

FI MVA Kyang La's Bagmed "Hades"

Hades nuorena poikana

Hades nuorena poikana

Yhteisomistuksessa kasvattaja Outi Myllylän kanssa.

Syntynyt 14.1.2011

Ruotsin-tuonti

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Polvet: 0/0

Silmät: ok

Sydämen kuuntelutulos: ei sivuääniä

FI MVA, 2 cacibia

 

Hades on rauhallisuuden perikuva ja kiltti kuin mikä. Se on hyvin kärsivällinen ja arvokkaasti käyttäytyvä uros. Vahtiviettiä löytyy kuitenkin yllättävänkin paljon tarvittaessa. Hades on hyvin tyypillinen tiibetinmastiffi, ei pienistä hätkähdä eikä hätäile. Se ei motivoidu oikein mistään, ja siksi onkin hyvin haasteellinen koulutettava. Tapakoulutus on onneksi mennyt perille vähällä, ja Hades onkin oikein hyvätapainen koira. 


Vaikka se onkin aina yhtä viileänrauhallinen kaupungin vilinässä kuin kotitarhassakin, se on pohjimmiltaan varsinainen maalainen. Näyttelyt eivät ole sen mieleen, ja paluuta näyttelykehiin harkitaan uudestaan ehkä veteraani-iässä, jos vaikka askel olisi keventynyt normaaliin siihen mennessä.

Hadeksella on Suomessa yksi pentue ja Ruotsissa toinen. Meille kotiin on jäänyt Hadeksen poika Turo ja sijoitukseen meni tytär Kerttu.

Kyang La's Sammai La "Saima"

Kuvateksti

Yhteisomistuksessa kasvattaja Outi Myllylän kanssa

s. 16.12.2013
Lonkat: C/D
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: VA0, LTV0, SP0
Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia

Näyttelyistä ERI ja SA.
     

Saima on pelastusrengas, joka heitettiin meille suuren surun keskelle Aurin menehdyttyä täysin yllättäen. Se tuo valoa pimeyteen varsin tehokkaasti energisellä olemuksellaan.

Saima on hyvin terhakka tyttönen Skånesta, meidän Hadeksen veljentyttö. Se on pienikokoinen, mutta kompensoi kokoaan varsin vaikuttavasti vahtiäänellään, joka tuo mieleen lähinnä tiikerin. Saima on aivan uskomattoman ketterä ja nopea koira, jolle portit ja aidat ovat haasteita voitettavaksi.
Saima on varsin tarkkaavainen vahti, mutta hyväksytyt vieraat se ottaa todella riehakkaasti vastaan.
Saiman kanssa on kiva kulkea missä tahansa, koska se suhtautuu ystävällisesti kaikkiin, kunhan isäntäväki on läsnä.

Saiman lonkat eivät olleet ihan niin hyvät kuin toivoimme, lausunnosta puhumattakaan. Saima on siksi kuvattu kahteen kertaan, ja toinen lausunto on myös käsitelty Pohjoismaisen Kennelunionin paneelissa, jossa tulokseksi annettiin alkuperäinen C/D. Tulos on ennen kaikkea harmillinen, mutta myös hämmentävä, sillä lonkat ovat pientä mataluutta lukuunottamatta oikein siistit. Ne ovat tiiviit eikä niissä ole lainkaan nivelrikkoa. 

Pelkän lonkkalausunnon takia emme siis heitä kirvestä kaivoon, vaan luotamme kokeneen eläinlääkärin arvioon. Saiman lonkat eivät ole parhaasta päästä, mutta oikein toimivat pelit, jotka eivät tule vaivaamaan sitä koskaan. Onneksi loppuluusto on päästä varpaisiin priimaa.

Saimalle on suunnitteilla pentue kaudelle 2017-2018. Sulhaskandidaatiksi on luonnollisesti valikoitunut uros, jolla myös lonkat ovat parhaat mahdolliset.FI & EE & LT MVA Quiang Shi Aquarius "Turo"

Quiang Shi Aquarius 16 kk

s. 14.1.2015
Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0
Selkä: LTV0, VA0, SP0
Polvet: 0/0
Silmät: Distichiasis, kohtalainen

Suomen, Liettuan ja Viron muotovalio, 2 cacibia Suomesta

Turo on Hadeksen poika. Se on isänsä tapaan hyvin ystävällinen ja rauhallinen. Meillä kotona se suhtautuu vieraisiin avoimesti, muualla täysin välinpitämättömästi. Toisin kuin isänsä, Turo on sisätiloissa todella puuhakas nuorimies. Se onkin siinä mielessä paljon tyypillisempi tiibetinmastiffi, joka tykkää muotoilla ympäristönsä mieleisekseen. Ulkona se tyytyy tarkkailemaan ympäristöään ja haukkuu vain silloin kun jotain tapahtuu.

Puuhastelutaipumusta lukuunottamatta Turo on hyvin helppo koira, joka tulee vielä toistaiseksi kaikkien koirien kanssa toimeen. Se on myös lasten kanssa todella luotettava ja kärsivällinen.

Karhutestissä Turo näytti olevansa tarvittaessa myös tulta ja tappuraa. Hadeksen kanssa yhteistyö oli todella ihailtavaa ja kaunista katseltavaa.


FI MVA Quiang Shi Gemini "Kerttu"

Sijoituksessa Minna Malmbäckillä

* Kuva tulossa myöhemmin*

s. 14.1.2015
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/1
Polvet: 0/0
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Suomen muotovalio


Kerttu on rauhallisuuden perikuva niin kuin isänsäkin. Se on superkiltti, vaikka välillä tekee pieniä tuhoja. Vahtiviettiä löytyy tarvittaessa, mutta Kerttu antaa mielellään perheen toisen tiibetinmastiffin toteuttaa itseään sillä saralla.

Kerttukaan ei vähästä hätkähdä eikä hätäile, eikä niin ikään motivoidu kovin helposti. Rotuisekseen se on kuitenkin yllättävän hellyydenkipeä, ja päivän mittaan se hakeutuu useinkin hellittäväksi ja rapsuteltavaksi. Syliin se tunkeekin sitten kysymättä ja kainostelematta, kun hellyydenkaipuu iskee.

Kerttu on hyväntahtoinen koira, vaikka kavereille pitääkin välillä huomauttaa liiasta lähentelystä.


Schipperket

Kuvateksti

C.I.B & FI & LV & SE & LT & EE MVA LVV-12 SEV-16 Kärret's Diada "Ada"

Kärret's Diada vähän homssuisena Haminassa 2016

s. 21.10.2010
Ruotsin-tuonti
Lonkat: B/A
Polvet: 0/0
Silmät: ok

Kansainvälinen, Suomen, Ruotsin, Liettuan, Viron ja Latvian muotovalio, Latvian voittaja 2012, Ruotsin voittaja 2016.


Ada on kasvatustyöni kantanarttu. Se on luonteeltaan hyvin tyypillinen schipperke, rohkea, röyhkeä ja omanarvontuntoinen. Se kuvittelee olevansa koko lauman kuningatar, ja itsevarmat tiibetinmastiffit antavat sen ihan rauhassa elää siinä uskossa.

Ada on Laurin tyttären Ennin kisakoira junior handlerissa, ja parivaljakon työskentelyä on kyllä ilo katsella. Enni ja Ada treenaavat myös aina tilaisuuden tullen agilityä. Käymme toisinaan Adan kanssa jäljestämässä, ja siinä se onkin erinomaisen tarkka työskentelijä.

Ada sai ensimmäisen pentueensa jo vuoden ikäisenä. Pentue oli kyllä tarkkaan harkittu ja suunniteltu, mutta Ada ja Niila päättivät omatoimisesti aikaistaa suunnitelmia vuodella kesken näyttelyreissun. Kävimme muutaman viikon päästä ultrassa tarkistamassa tilanteen, ja olihan siellä elämää. Koska lääkäri näytti vihreää valoa eikä estettä rekisteröinnille ollut, päätimme antaa pentujen tulla, vaikka Ada kovin nuori olikin. Kaikki meni onneksi kuin oppikirjoissa, ja Ada osoittautui mitä parhaimmaksi emäksi. Se on sen jälkeen saanut vielä kaksi pentuetta. Yhteensä jälkeläisiä on seitsemän.

C.I.B FI & S & LV MVA Cools Sailor "Niila/Sutti"

Cools Sailor Kuva: Kennel Caustarin/Sirpa Tornikoski

Yhteisomistuksessa vanhempieni kanssa
Ruotsin-tuonti
s.14.4.2008
Lonkat: B/A
Polvet: 0/0
Silmät: ok

Jalostustarkastettu ja hyväksytty sekä ulkomuodon että luonteen osalta.

Niila, joka myös Suttina tunnetaan, on ensimmäinen schipperkeni. Hankimme sen Ruotsista yhdessä vanhempieni kanssa, joiden luona se myös asuu.

Niila on helppo ja hyvätapainen koira. Se on oppinut tavoille käytännössä ilman minkäänlaista vaivannäköä, ja sitä voisi jopa luonnehtia viisaaksi. Se on kuitenkin ns. yhden ihmisen koira, ja vain isää se tottelee liki moitteettomasti. Muille se antaa jokseenkin ylimielisen vaikutelman jättäessään käskyt tyystin huomiotta.

Niilalla on useampi pentue, ja nyt se pitää siitoshommista ansaittua taukoa muutaman vuoden verran, kunnes nykyisten jälkeläisten ominaisuuksista alkaa olla näyttöä.

FI MVA Superman

Quiang Shi Cajun Belle "Viki"

Quiang Shi Hot Mama "Elsa"