Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Verna Bützow
Siuntio
+358 40 8392044
verna.butzow(at)hotmail.com
Uutta kotia vailla

Uutta kotia etsii 3-vuotias tiibetinmastiffinarttu

Sininen tyttö Kerttu etsii uutta kotia. Kerttu ei palautunut odotetusti pentujen jälkeen, vaan kotiin palattuaan alkoi äksyillä muille lauman koirille. Koska mitään fyysistä vikaa ei tiettävästi ole, on todennäköistä, että muutokset käytöksessä ovat hormonaalisia ja helpottavat ajan kanssa. Tilanne nykyisessä kodissa on kuitenkin hyvin hankala, joten tilanteen tasaantumista ei ole nyt mahdollista odottaa. Päädyimme siis etsimään Kertulle uuden kodin, jossa on ainoan koiran paikka vapaana tai mahdollisuus antaa palautua rauhassa ja sopeutua uuteen tilanteeseen tarpeen vaatiessa erillään muista.

Ennen pentuja Kerttu oli hyvin säyseä ja tuli toimeen kaikkien kanssa, ja sellaiseksi toki toivomme sen palautuvan ajan myötä. Nyt se kuitenkin on ottanut silmätikukseen oman tyttärensä ja välillä yhden aikuisen. Uudessa kodissa ei siis tulisi olla pentuja tai nuoria, vaan mielellään ainoastaan vanhempia ja rauhallisia koiria.

Kerttu on aina ollut hyvin ystävällinen ihmisiä kohtaan, ja se pitää erityisesti lapsista. Hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, eikä se vahdi ruokaansa. Nyt pentujen jälkeen se on rähjännyt vastaantuleville koirille, mutta sekin on ihan uusi piirre, joka toivottavasti myös väistyy aikanaan. Aikaisemmin Kerttu on ollut varsinainen teräshermo, joka on osannut jättää riidanhaastajatkin omaan arvoonsa.

Kerttu on terveystutkittu tuloksin B/B-lonkat, 0/1-kyynärät, 0/0-polvet ja terveet silmät. Se on Suomen muotovalio, ja näyttelyharrastajalle se onkin oivallinen harrastuskaveri. Kerttu esiintyy kauniisti ja itsevarmasti, ja se on myös miellyttävä matkakumppani pitkilläkin reissuilla.
Enempää pentuja sillä ei kuitenkaan tule teettää, koska hormonaalinen kuormitus on sille selvästi liikaa. Se on huolehtinut pennuistaan liiankin tunnollisesti luovutusikään saakka, ja sen jälkeen tuli sydäntä särkevä ikävä pentujen luokse. Sen jälkeen taas tuo äksyily.

Uudessa kodissa Kertulla tulee olla käytössään aidattu piha tai vähintään tilava tarha. Se kuitenkin viihtyy myös sisällä perheensä kanssa, joten yksinomaan ulkokoiraksi sitä ei myydä.

Tiibetinmastiffin sopeutuminen uuteen kotiin ei aina käy käden käänteessä, joten uuden kodin tulee olla sitoutumiskykyinen ja varautua aluksi turhaan möykkäämiseen ja muuhun ei-toivottuun käytökseen.

Kerttu on parhaimmillaan tiibetinmastiffi helpoimmasta päästä, kiltti ja kärsivällinen seuralainen. Vahtiviettiä löytyy kyllä tarvittaessa, mutta turhaan Kerttu ei rupea mesoamaan vieraille.

Ilmaiseksi Kerttu ei ole lähdössä, mutta hyvä koti on hintaa tärkeämpi. Ota siis rohkeasti yhteyttä jos kiinnostaa, niin keskustellaan lisää.